28 Mayıs’ta Oy Kullanacağız, Sandığa Sahip Çıkacağız!

0 Comments

Basına, Demokratik Kamuoyuna ve Halkımıza!

EMO Ankara Şubesi Demokrat Danışma Kurulu 18 Mayıs 2023 Perşembe günü saat 19.00’da 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimi gündemi ile toplanmış ve toplantı sonucunda aşağıdaki metni kamuoyu ile paylaşma kararı almıştır.

Türkiye Cumhuriyeti 100. Yılına girerken İslamcı Faşist Diktatörlükle karşı karşıya!

Ülkemizde yapılan her seçimin ardından benzer hikayeler dinledik. Oylarımız çalındı, mühürsüz oylar geçerli sayıldı, tutanaklar değiştirildi ve ‘atı (Ç)alan hep Üsküdar’ı geçti.’

Yirmi yılı aşkın süredir ülkeyi tek başına yöneten AKP, her seçimin ardından Cumhuriyetin demokratik kazanımlarını tek tek yok etmiş ve ülkemizi yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar ülkesine dönüştürmüştür.

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinde de benzer senaryolar devreye sokulmuş ancak bu kez ‘atı (Ç)alan Üsküdar’ı geçememiştir’. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kalmıştır.

28 Mayıs 2023 Pazar günü sadece Cumhurbaşkanı seçmeyeceğiz, aynı zamanda bir referandum yapacağız!

Ya ülkemizi orta çağ karanlığına döndürmeye çalışan İslamcı faşist rejime teslim olacağız ya da ülkemizi hep beraber aydınlığa çıkaracağız.

Kadınların özgür, eşit bir yurttaş olarak yaşama hakkına ihtiyacımız var. Gençlerin düşlerinin sınırsızlığının gerçeğe dönüşmesine, kendi ülkelerinde özgürce hayat sürmesine ihtiyacımız var.

Bu ülkede yaşayan her vatandaşın eşit parasız olarak ve ihtiyacı kadar eğitime, sağlığa, sosyal güvenceye, enerjiye, barınmaya, temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamaya hakkı olduğuna inanıyoruz. Sosyal devleti yeniden kazanacağız.

AKP ve yandaşlarına inat özgürlükçü, demokratik ve laik Cumhuriyeti yeniden kuracağız!

Cumhuriyet devrimlerinin korunması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu ülkede yaşayan halklar nasıl bu Cumhuriyeti kurarken el ele verdiyse şimdi de eşit ve özgür bir ülkede bir arada yaşamak için el ele vereceğiz. Sandığa gideceğiz ve oylarımıza sahip çıkacağız.

Çocuklarımızın geleceğinden kaygı duymadığımız yarınlara, adalete, laikliğe, barış içerisinde bir arada yaşamaya ihtiyacımız var. Demokratik-özerk üniversitelerin hayat bulacağı, baskı ve zulmün ortadan kalkacağı bir ülke hayaline bir şans verme zamanı olduğu inancıyla seçmen yurttaşlarımızı kendi gelecekleri için olduğu kadar çocuklarının geleceklerini de düşünerek aydınlık için oy vermeye çağırıyoruz.

Hepinizi daha güzel bir 29 Mayıs 2023 sabahına uyanmak için sandığa gitmeye ve sandıktan çıkan oylarımıza sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Sevgi, dostluk ve dayanışma dileklerimizle.

EMO ANKARA ŞUBESİ DEMOKRAT DANIŞMA KURULU BİLEŞENLERİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts

Bir Oy Yeter!

0 Comments

Sevgili EMO dostu, demokrasi aşıkları, Cumhuriyet savunucuları, Bugün yapılmakta olan…