
|
#8ŞubattaOylarMaviListeye
EMO Ankara Şubesini; şeffaf, katılımcı ve üyelerinin söz sahibi olduğu bir anlayışla yönetmeye hazırız.
8 Şubat’ta Ankara Atatürk Lisesi’nde gerçekleşecek EMO Ankara Şubesi seçimlerinde Demokrat Mühendisler’e, Mavi Listeye oy vermeye çağırıyoruz!
|

|
MESLEK ALANLARIMIZ TEHDİT ALTINDAYKEN, MESLEKTAŞLARINI TEHDİT EDENLERE BOYUN EĞMEYECEĞİZ!
EMO Ankara Şubesi son iki dönemdir, “siyaset yapmayacağız” söylemiyle gelip, fiiliyatta Cumhur İttifakı’nın arka bahçesi gibi davranan bir anlayış tarafından yönetiliyor.
Bu yönetim döneminde;
mühendis maaşları konuşulmadı,
işsiz mühendisler görmezden gelindi,
genç mühendisler ucuz iş gücü olarak kaderine terk edildi,
emekli mühendislerin geçim sıkıntısı gündeme dahi alınmadı,
meslek alanlarımız daraltılırken tek bir ciddi mücadele yürütülmedi.
|

|
Frekans Tutmadı!
Yıllardır kendi beceriksizliklerini aynı kelimeler, aynı argümanlarla örtmeye çalışıyorlar. Ama ortada mühendisin hayatına dokunan bir sözleri, bir çalışmaları yok.
|

|
Yeşil Pasaport Hakkında
TMMOB Genel Kurulu kararları doğrultusunda yürütülen çalışmalar sonucunda, TMMOB’ye bağlı odalara üye olan meslektaşlarımız için yeşil pasaport verilmesini öngören kanun teklifi TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Düzenlemenin kabul edilmesi halinde; en az 15 yıl oda üyeliği bulunan ve fiilen mesleğini icra eden meslektaşlarımız bu haktan yararlanabilecek. Meslek onurumuzun ve kazanımlarımızın takipçisi olmaya, meslektaşlarımızın haklarını savunmaya devam edeceğiz.
|

|
Seçim Çağrısı
‘‘Kökleri sağlam, dalları genç bir EMO Ankara Şubesi’’ için tüm meslektaşlarımızı 8 Şubat’ta Atatürk Lisesi’nde gerçekleşecek EMO Ankara Şubesi seçimlerinde Ramazan Pektaş ile başlayan Demokrat Mühendisler’in listesine oy vermeye çağırıyoruz.
|

|
Genç Mühendisler İçin
Genç mühendisler; düşük ücretlere, güvencesiz çalışmaya, meslek dışı işlere mahkum ediliyor. EMO Ankara Şubesi bu tabloya seyirci kalamaz.
✔️ Ücretsiz meslek içi eğitimler
✔️ Staj ve iş bulma yönlendirmeleri
✔️ Gençlerin söz sahibi olduğu bir EMO
Diplomalı İşsiz Olmayacağız!
|
|
NEDEN ADAYIZ?
Son yıllarda EMO Ankara Şubesi;
⛓️💥 Üyeleriyle bağlarını zayıflattı
💤 Mesleki sorunlara söz üretmedi
😶 Genç mühendislerin işsizliğine ve düşük ücretlere sessiz kaldı
Biz bu tabloyu kader olarak görmüyoruz.❗️
|

|
Meslektaşın Sesi
EMO Ankara Şubesi, yeniden meslektaşlarının sesi olmak zorunda❗️
📌 Üyesiyle bağı güçlenen,
📌 Mesleki hakları kararlılıkla savunan,
📌 Bilgi üreten, söz söyleyen bir EMO için yola çıktık.
🔸 EMO #Ankara Şubesi İçin Yeniden Birlikte
|